2013. szeptember 11., szerda

Color lunch


Ha nagy igazságokat akarok megfogalmazni 2,5 hét után, azt kell hogy mondjam, mindegy, mi a feladat, csak prezentáld megalomán módon. :P Legyen minél látványosabb, feltűnőbb. Úgyhogy mi eléggé elbuktunk a tálalással. :P

A habcsókok törött és nagyon béna állapotban érkeztek a partira, ki sem tettük őket végül. A zselé jó lett, de szétszakadt ahogy kiszedtem a dobozból, és jobb híján a kicsi kockákat egy fehér tálba tettem. Jól nézett ki, csak sehogy nem mutatott az asztalon. Végül a többiek a kis kenyérkockákra halmozták őket, így viszont azzal ették az embereket és ez elég undorító volt. :P A zselé amúgy is sok helyen volt megoldás (pink és zöld zselé is volt), de alapvetően az emberek nem szívesen esznek olyat, amiről nem tudják, mi az, és ijesztő a színe. :P Így inkább a természetesebb anyagból készült, felismerhető cuccok fogytak.
Már túl vagyok a mosogatáson... :P

narancs szekció megfejthetetlen gombócokkal

krémleves, habcsók málnával (piros vagy rózsaszín lett volna)

a kékre színezett krumplipüré kockák, meg a zselé

isteni csokitorta medvecukor díszítéssel meg Oreo keksszel, ja, és az olívabogyós tésztasaláta is szuper volt.

Zseniális ötlet volt még a mini vattacukor készítő gép (fehér), de raktak ki főtt rizsből DAE logót, a tetején vmi tintahal szeletkék lehettek, íz alapján. Volt pink zselé, lego kocka formába öntve, volt isteni sürített tejes tejberizs banánnal (bézs), a másik kék csapat kék palacsintát sütött (nem sokan merték megkóstolni :), de voltak currys rizsgolyók (sárga) meg párolt répa és tök fűszerekkel (narancs). A barna csapat elég egyszerűen oldotta meg: Kb 8 féle kenyeret hoztak a mindenféle édes és magvastól elkezdve a simáig, hozzá fűszervajakat. 

Egy tanárral beszélgettem végül az ebéd alatt, méghozzá azzal, aki felvételiztetett tavasszal (mmint a kettőből az egyik, a textiles tanárnővel), és a vicc, hogy ő ismert meg és jött oda hozzám. :) Kiderült, hogy hétfőn pont vele lesz óránk (a rendes órarendet még nem tudjuk).

Ebéd után találkoztunk a coach-okkal. Minden csoportnak (mmint a nagynak, van ugye A, B, C csoport kb 3x53 fővel) van egy trénere, a minék ráadásul pont pszichológus, hozzájuk lehet fordulni mindenféle személyes problémával, ha nem bírod a stresszt, bármi (amúgy meditáció óránk is lesz szintén a stressz miatt - elvileg jól lehet aludni rajta a másodikosok szerint :P). Illetve a másik, amiért a trénerrel hetente találkozni fogunk, az az identitás. Ki vagy te, mint dizájner, mit jelent számodra, hogy ezt csinálod, miért, stb. Teljesen kész... kaptunk egy lapot, hogy gondolkozzunk el rajta, melyik szakirány érdekel is miért, mikben vagyok tehetséges, min kell fejlesztenem, ilyenek. Volt 5 kis tálka kirakva, benne cuccok, és azokból kellett egyet választani, amiről majd beszélni/írni/kollázst készíteni/bármi kell, hogy miért azt választottad. Volt csipesz, lufi, tű, befőttes gumi, kréta - szóval nem túl komplikált dolgok :P, gondolom ilyen játszós-önismeretis órák lesznek.

A mentorunk, Mona egyébként valami elképesztően aranyos és szimpatikus, folyamatosan pörög, segít, vigyorog, kicsit a tűzzománc tanáromra emlékeztet. :)

Itt a többi fotó egyébként: https://picasaweb.google.com/105366303356532421688/ColorLunch

2 megjegyzés:

  1. Remélem a maradékot azért megkapták hajléktalanok - tudom, h egy állat vagyok és nem beszólni akarok, de ez annyira pocsékolásnak tűnik (aki pedig mindet végigeszegeti, annak úgyis annyi).

    VálaszTörlés
  2. Ja, erre én is gondoltam, amikor lapátoltuk a kukába a maradékot, de azért a jobb kaják elfogytak elég rendesen, az agyon színezetteket meg nem etetném meg mással inkább. (Amúgy nem tudom, vannak-e hajléktalanok Eindhovenben :P)

    VálaszTörlés