2013. szeptember 13., péntek

Órarend, meleg, ilyenek

A mai napom szabad - azaz este DAE-s magyar parti lesz, délután be kell jelentkeznem a városházán (végre), előtte meg be kéne ugranom a suliba nyomtatni a hétfői órára.

Tegnap a faműhelyben (még mindig nulladik hét) szimplán az volt a feladat, hogy dobjunk össze egy asztalt. Na nem ám asztallap és 4 láb, hanem legyen ám megtervezve dizájnosra. Kezdem azt érezni, hogy ha más nem, első év után lazán elmehetek asztalosnak. :P Persze ilyen gépekkel nagyon jó dolgozni: beállítod, hogy a levágandó darab 10 centis legyen és 45 fokos szögben vágja a gép, és a végén egy pontosan ilyen darabot kapsz.

Pár nap didergés után rászántam magam és írtam egy érdeklődő levelet a tulajnak, hogy mikor lesz fűtés, mert kicsit fázom éjszakánként. Erre tegnap este amikor beléptem a szobámba, gyanúsan meleg volt... most épp nyitva az ablak, a fűtés meg le van tekerve. :P Szóval végre meleg is van, és tegnap nem esett az eső. (Egyébként nem tudom, miért nem bírom elfogadni, hogy itt szürke az idő általában, valamiért mindig reménykedem, hogy a napsütés az alap... Berlinben is ugyanez volt a bajom. :P Reggel találtam egy szuper holland kézikönyvet a konyhában, amiben az itteni életet mutatják be az utazástól elkezdve az ünnepeken át az időjárásig, stbstb. Ott is azt írták, hogy sajna ezt az időt csak úgy lehet kibírni, hogy januárban az összes holland elmegy nyaralni - akár csak a németek.)

Megkaptuk az órarendet, elég húzósnak ígérkezik az év... Az a baj, hogy bár még el sem kezdődött rendesen a suli, a munkáról nem is beszélve, de már most annyira fáradt vagyok... Pedig reggel 9-től 5-ig óráink lesznek, így alapból ki is esett minden boltban kisegítős munka, ugyanis 6-kor zárnak a boltok. A szerda sem szabad, mert dizájntörténet van, a hollandot így is kihagyom... de az angolt nem, az meg csütörtökön fél 6-tól 7-ig van még pluszba. Így kiemelten szemétségnek érzem, hogy a szociális támogatáshoz heti 16 órát kötelező dolgozni mert már egy órával kevesebbre sem kapsz támogatást, havi 54 órás munkából meg nem lehet megélni itt (azaz muszáj minimum ennyit dolgozni hogy felvehessem a támogatást). (Az meg végképp szemétség, hogy eddig harminc-valahány óra volt a kötelező és januártól emelik 54-re. :(()

1 megjegyzés:

  1. Péntek 13-ai bejegyzés :) Munka-dolgot meglátod; sajnos nem zárható ki, hogy ebből hétvége lesz és/vagy esetleg valami esti mekizés :(

    VálaszTörlés