2013. november 13., szerda

4 hét

4 hetünk van (ezzel együtt) a kipakolásig, ennek örömére meg is kaptuk az első "dont forget to sleep" levelet a coach-tól (ne felejts el aludni :). Ma volt vmi rövid biztonsági tájékoztatás (ne hagyj a suliban égő gyertyát, ilyenek), ami előtt a mentorunk is megjegyezte, hogy úgy érzik, kissé pánikhangulat uralkodott el az iskolában, és ne felejtsük el, hogy nem az iskola a legfontosabb az életben, mellette sportoljunk, találkozzunk barátokkal, pihenjünk suli után, ne áldozzuk minden időnket és energiánkat a feladatokra. Ez nagyon kedves, csak éppen a tanárok nincsenek erre tekintettel amikor kiosztják a feladatokat. :P Megint elhangzott, hogy a csoport jelentős része meg fog bukni az első trimeszterben, de ez nem gond, mert van még két másik trimeszter és ennyi idő kell az emberek jó részének, hogy belerázódjon a suliba, illetve a process-t (fejlődés) egész év alatt nézik, szóval ne essünk kétségbe. Engem mondjuk annyira nem vigasztal, hogy egy trimeszter nem teljesítése teljesen elfogadott, mert fogalmam nincs, ennél több energiát meg időt hogy tudnék áldozni a feladatokra... no mindegy, majd meglátjuk.

Ami még nagyon jó, hogy a mai nap elég húzós lett volna: elkezdődött a design history, utána lett volna egy csoportos feladat a coach-csal, aztán át az előadásra a Designhuis-ba. Tegnap viszont írt a coach, hogy úgy látják, nagyon szét vagyunk csúszva a szék, ajtókitámasztó, egyéb feladatok miatt, úgyhogy eltolják egy héttel az egészet. Mondjuk nem érzem, hogy 1 hét nagy segítség lenne, a helyzet innen már csak durvulni fog. :P

Ja igen, ma elkezdődött a dizájntörténet, ez is nagyon húzós, és ráadásul két éves tárgy. Két tesztet írunk az év folyamán és kell egy prezentációt tartani (az első vizsga február közepén lesz). Viszont az óra jó volt nagyon, tök érthetően beszél a tanár, a vázlatpontok is segítenek követni az órát, viszont jegyzetelni kell ezerrel. Nagyon örülök az iphone-omnak, mert a mellet, hogy felveszem az előadást, le tudom fotózni a vetített diákat is (amúgy nem veszem fel, mert úgy sem lehet másfél órányi anyagot visszahallgatni otthon...). Most már egyre biztosabb, hogy veszek egy tablet-et, amúgy is éreztem már, hogy kéne, de órán pl sokan azon jegyzeteltek - nekem most be kéne gépelnem az összes szöveget, beletűzdelni a képeket és csinálni egy PDF-et belőle hogy könnyebb legyen a vizsgákra készülni - na ezt egyszerűbb lett volna azonnal digitális formában csinálni, nem füzetbe írni. (Amúgy olyan rondán írok, hogy alig bírom vissza olvasni, gépelni meg ugyanolyan gyorsan tudok kb.)

1 megjegyzés:

  1. Vigyázz ezzel az átgépeléssel, nagyon sok munka. Egy időben próbálgattam egyetemen csinálni, de általában túl sok időt vesz el az érdemi felkészüléstől - de majd meglátod, neked hogy kényelmesebb.

    VálaszTörlés