2013. szeptember 3., kedd

Introweek, faműhely

Szóval az van, hogy ez a hét még bevezető hét, így mindenféle műhelyeket látogatunk. Az első a mi csapatunknak ma reggel a faműhely volt. Hát, elég durva... mondjuk már azzal megszenvedtünk, hogy az épület útvesztőin keresztül eljussunk a műhelyig: először fel lifttel a harmadik emeletre, ahol a recepció is van, majd az épületen keresztül egy hátsó folyosón végig, és egy belső lifttel le az elsőre. Valójában a plasztika, fém és faműhely együtt van teljesen, de mi csak a fa részleggel ismerkedtünk ma.

Egy nagyon szimpatikus csávó tartotta (berlines pólóban :) a tájékoztatót, megmutatott minden eszközt, gépet, és vagy ötvenszer elhangzott, hogy tolómérő nélkül nem élet az élet, így ha lehet, vegyünk, Úgyhogy most nagyon boldog vagyok, hogy utolsó pillanatban még begyűrtem a bőröndbe az enyémet, mert ez is elég húzós összeg lett volna.

A műhely amúgy annyira jól felszerelt, hogy egyrészt azt gondoltam, amit itt nem lehet két kézzel elkészíteni, azt sehol, másrészt ma akkor vágod le a kezed, ha elalszol és ráborulsz a gépre. Minden  halálra biztosítva, ezen felül persze minden automata és nagyon precíz. Az itteni gépekből nagyjából két, nagyon kezdetleges volt nekünk az ötvösműhelyben otthon. Persze jobb anyagoknál elég húzós anyagárak vannak, szóval nem árt észnél lenni és nem a vizsgamunkára szánt anyagon kísérletezni. :/

Este 5-től évnyitó parti kb este 10-ig, addig még teszek egy gyors kört a városban. :) Az idő amúgy elég hasonló Berlinhez: reggel gyönyörű napsütés volt, ennek ellenére nem is volt olyan melegem farmerban, délután viszont igen, most meg pillanatok alatt teljesen felhős lett az ég, ennek megfelelően jó hideg lett. Viszont még egy szavam sem lehet, emrt múlt héten szakadt az eső egyik hajnalban, azóta semmi. (A fő gond ugye, hogy egyik cipőm sem vízálló...)

[Jó lenne fotókat csatolni a bejegyzésekhez, de a nagy canon gépet nem fogom magammal cipelni, a kicsit ki sem hoztam, mert valószínűleg érintkező hibás az elemnél, a telefonomon meg elromlott a fényképező. :( Mondjuk ez a telefon annyira haldoklik jelenleg, hogy éjjel 4-kor kb szívbajt kaptam, hogy miért rezeg vadul a telefon és ki hív éjjel, mire kiderült, hogy épp gondolt egyet és magától újraindult - és ezt olyan napi 5x teszi véletlenszerűen. :(]

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése