2013. október 11., péntek

Hello Holiday!

Őszi szünet van, juppí! A társaság kezd szétesni, csomóan betegek 1-2 napra, mindenki baromi fáradt és ha szóba kerül az iskola, mindenki a házikra panaszkodik.
Most van egy hét szünetünk, ami valójában jövő péntekig tart, mert 19-én kezdődik a design hét (DDW, vagyis Dutch Design Week), amin már ott kell lennünk, de rendes tanítás nincs még egy hétig. Kell interjút készítenünk egy végzős diákkal, meg minimum 5 programra el kell menni. Az interjú végül be lett osztva, hogy ne mindenki akarjon ugyanazzal a szerencsétlen diplomázóval interjúzni. Megadhattuk, melyik szakirányt preferáljuk, így megint dilemmáztam egy kört a szakirányokon. Végül a felvételin is megjelölt "man and well-being" lett az első, és a "man and indentity" a második. Elsőre osztottak be végül. Számomra egyértelmű, hogy ezek érdekelnek leginkább, de a listát nézve meg a többieket hallgatva kiderült, hogy a communication viszi a pálmát (ez tulajdonképpen grafika, részben). (Ugye ez nem úgy van itt, hogy van textil, grafika, formatervezés, stb, mert a végén mindenki formatervező lesz, tulajdonképpen olyan, mint ha a MOME-s formatervező szak lenne egyedül, de le van bontva ezekre a "man and..." szakokra, ami némileg szűkíti, hogy pl ha nem akarsz, nem fogsz autót tervezni, ha viszont érdekel pl a textil, akkor foglalkozhatsz többet azzal amellett, hogy nyilván a faműhelyben is csinálhatsz projektet, ha úgy adódik.)

Persze egy rakás házit kaptunk a szünetre, pl csináljunk szék vázlatokat - 200-at...

A mai délután a domain meg tárhely regisztrációval való bénázással telt, ugyanis annál a szolgáltatónál, ahol a mások domainem van, nem lehet belépni az oldalra, ha nincs tárhelyed, de erre csak hosszas cseteléssel derült fény. Aztán nem sikerült az új domaint és tárhelyet beregisztrálni ugyanarra a mail címre, mert nem tudok belépni az oldalra, mert eddig csak domainem volt. Vicc az egész, az ügyfélszolgosok folyamatosan baromságot írtak, végül leráztak, hogy írjak egy másik mail címre. :/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése